LILLE MYR

★★★★☆☆

Björn Runge, der instruerede Glenn Close-filmen “The Wife”, er tilbage med en svensk filmatisering af Alex Schulmans skæbneroman “Bränn Alla Mina Brev”.

Sverrir Gudnason (kendt for sit portræt af den verdensberømte tennisstjerne Bjørn “Borg”) spiller en mand, der bærer rundt på en nærmest nedarvet aggressivitet, der bl.a. går udover hans hustru (danske Sonja Richter).

Han forsøger derfor at trænge til bunds i det trekantsdrama, der er roden til den indstængte vrede, som har præget familien i flere generationer.

Asta Kamma August opnåede sidste år en Bodil-nominering for en markant birolleindsats i farmand Bille Augusts “Pagten” og har i denne sæson for alvor fået et teatergennembrud i København med titelrollen i “Elektra”. Nu spiller hun med overbevisning det fatale trekantsdramas centrum:

En kvinde, der synes ude af stand til at tage en klar beslutning og holde fast ved den. Som følge heraf får hun ikke blot ødelagt sit eget, men også to andre mænds liv.

Karakteren spilles som gammel af Marika Lindström og hendes mand af den ligeledes Guldbagge-nominerede veteran Sten Ljunggren, mens Bill Skarsgård, den mindst talentfulde af Skarsgård-sønnerne, bevæger sig tæt på karikaturen som den unge udgave af ægtemanden.

Det har dog ikke afholdt folkene fra John Wick-serien til at hyre ham til at levere en rendyrket karrikatur af en skurk i den fjerde af de frygtelige John Wick-film.

Gustav Lindh, der vandt en birolle-Bodil for at spille Trine Dyrholms unge elsker i “Dronningen”, spiller her en mere moden elsker-rolle overfor Asta Kamma August, og man forstår ikke rigtig, hvordan hun kan være i tvivl om, hvem hun skal vælge.

BRÆND ALLE MINE BREVE er et sobert, gennemarbejdet og velproduceret melodrama, som Björn Runge på heroisk vis forsøger at ophøje til drama – uden helt at lykkes med projektet.

Man er således taknemmelig over, at vor tids kvinder i højere grad synes i stand til sige fra, men så var der på den anden side ikke kommet en film ud af det.