SAME SHIT, DIFFERENT PLANET

★★★☆☆☆

That Theatre Companys ukuelige kunstneriske leder Ian Burns har i årtier skabt engelsksproget teater på et højt niveau i København.

Det skal derfor være ham tilgivet, hvis den seneste produktion SAME SHIT, DIFFERENT PLANET ikke helt når op på niveau med tidligere succeser i Krudttønden. Om det skyldes teksten, skuespillerne eller instruktøren kan være svært at afgøre på en premiereaften, men kombinationen forekom i al fald ikke ideel.

Den begavede irske dramatisker Fergal O’Byrne har skrevet et kuriøst stykke, der udspiller sig i 2251 – på Mars! Menneskeheden har koloniseret Mars, og Fergal O’Byrne rejser spørgmålet, om mennesker kan opnå tillid til hinanden, når de ikke deler samme historie.

Skuespillerholdet forekommer denne gang at være mere ujævnt spillende end normalt i That Theatre Company forestillinger.

Det er især som om, at humoren ikke rigtig vil lette, og resultatet forekommer under alle omstændigheder mere pjanket end sjovt. Der er noget anstrengt over komikken, som gør et kort stykke på ca. en time langt nok.

Men selvfølgelig er der lyspunkter – specielt når forestillingens robot skifter personlighed.

Så har man mod på lidt forfriskende engelsksproget teater, så giv de medvirkende en chance. Det kan jo være, at det bare er anmelderen, der ramte den forkerte forestilling på en dårlig aften.

(Michael Søby)