DEN STORE STILHED

★★★★☆☆

Efter flere prisbelønnede kortfilm debuterer Katrine Brocks sikkert som spillefilmsinstruktør med det moderne nonne-drama DEN STORE STILHED. Filmen har allerede vundet pris på Chicago Filmfestivalen, og er da også et stramt instrueret eksistentielt drama om tro og kærlighed.

Den unge norske skuespillerinde Kristine Kujath Thorp, der vandt Norges nationale filmpris Amanda for komedien "Ninjababy" modtog allerede anerkendelse, da hun medvirkede i Katrine Brocks’ kortfilm "Under bølgerne, over skyerne".

Nu gør hun indtryk som den unge novice, hvis hemmelige destruktive adfærd pludselig udfordres, da hendes alkoholiske lillebror pludselig dukker op i klostret i kølvandet på deres faders død.

Pludselig føles de trygge rammer slet ikke så trygge længere, heller ikke for klostrets øvrige beboere. Men religionen beder os vende den anden kind til og tilgive vore kære, men det viser sig at være lettere sagt end gjort.

Elliott Crosset Hove er ganske fremragende som den provokerende men også sårbare halvbror, mens Karen-Lise Mynster fremstår som klog og myndig som klosterets fromme moder. Bodil Lassen giver et både smukt og stærkt portræt af den demente nonne, søster Elisabeth, og Patrine Agger får antydet, at ikke alle nonner er lige fromme.

DEN STORE STILHED må siges at være en bemærkelsesværdig og meget velspillet debutfilm, og selvom der også synges i filmen, er der på ingen måde tale om en dansk udgave af "The Sound of Music."…