DEN LILLE PRINS

★★★★★☆

Piloten og forfatteren Antoine de Saint-Exupérys "Den lille prins" ("Le Petit Prince") er en tidløs verdensklassiker, der er blevet oversat til over 300 sprog, og dannet grundlag for musicals, spille- og tegnefilm, ballet og opera samt et væld af børneforestillinger.

Nu præsenterer Det Kongelige Teater værket i en komprimeret udgave på Operaens Takkelloft med den 5-gange Reumert-belønnede Søren Sætter-Lassen som oplæser, mens den internationalt anerkendte Trio con Brio Copenhagen står for musikken.

Søren Sætter-Lassen øser af sit vid med et valg af fine detajler og ikke mindst geografen og den fulde mand bliver festlige bekendtskaber. Men Søren Sætter-Lassen glemmer ikke poesien, og den enlige lille rose på asteroide B612 får ligefrem et anstrøg af Bodil Kjers muse fra "Mød mig på Cassiopeia". Og i afskeden med DEN LILLE PRINS favner Søren Sætter-Lassen de store følelser og planter dem hos publikum.

Tre formidable musikere, violinisten Soo-Jin Hong, Cellisten Soo-Kyung Hong og pianisten Jens Elvekjær (der også kan spille på kasseapparat og regnemaskine!) bidrager i den grad til et niveau, man ikke tøver med at kalde internationalt. Musikalsk kommer vi også vidt omkring fra Saint-Saëns, Ravel, Boulanger og Brahms til Pärt, Schumann og Prokofjev.

DEN LILLE PRINS er selv i uddrag værd af beskæftige sig med, men historien kunne godt fortjene det store udtræk – netop på Det Kongelige Teater. Når der nu findes både musicals, film, ballet og opera, man kan trække på.

(Michael Søby)