SKOLEN MED MAGISKE DYR

★★★☆☆☆

Margit Auers børnebogsserie om SKOLEN MED MAGISKE DYR danner grundlaget for denne biografaktuelle tysk-østrigske spillefilm, hvor der i stil med f.eks. "Mary Poppins" også indgår en slags animation i form af magiske dyr.

Instruktøren Gregor Schnitzler har stået i spidsen for denne ret storslåede produktion, men den danske eftersynkronisering virker deværre relativt kluntet, og selv nogle vakse børn bemærkede, at mundbevægelser flere steder slet ikke passede til, hvad der blev sagt. De stadig mere mediebevidste unge mennesker gør det unægteligt svært for dubbing af live action-film i et land som Danmark, hvor vi aldrig for alvor har været vant til det.

Det kan være årsagen til, at eftersynkroniseringerne fungerer bedst i forbindelse med de animerede dyrekarakterer – i særdeleshed når Allan Hyde giver den gas som ræven Rabbat og Pia Rosenbaum slår sig løs som skildpadden Henrietta. Begge figurer er skabt af animationsinstruktøren Tomer Eshed, og tilfører lidt vitalitet til det meget nydelige univers.

En række livlige sange pepper også op undervejs, men man ærgrer sig alligevel over en rigeligt gammelsdags fortælleform, hvor den lyse dreng er helten, mens den mørke dreng bliver dømt til bortvisning for tyveri.

Men heldigvis er SKOLEN MED MAGISKE DYR et eventyr, så alt ender i virkeligheden bedre, end det burde rent moralsk. Men det må der også være plads til engang imellem, selvom det formodentlig går stik imod diverse pædagogiske retningslinjer i forhold til mindre børn.