BULLET TRAIN

★★☆☆☆☆

Brad Pitts seneste film er ikke bare en skuffelse, men meget tæt på at være en fiasko – i al fald ud fra en kunstnerisk betragtning. Den primitive action-instruktør David Leitch har ingen lag i sine karakterer, og derfor bliver deres handlinger uendelige ligegyldige.

Tanken synes at være at blande asiatisk kampsport og Tarantinos blodtørst med plat Jackie Chan-humor. Men på trods af flere asiatiske pladehits på soundtrack’et og et hektisk klippetempo bliver vi aldrig rigtig forført af projektet, men spotter i stedet flere slet skjulte reklameindslag.

Medproducenten Brad Pitt agerer selv en livstræt lejemorder med det kuriøse mellemnavn "Ladybug" (Mariehøne!). Hans seneste opgave bringer ham ombord på et japansk lyntog, og her udspiller det meste af filmen sig.

Yndere af kampsport og såkaldte specielle effekter vil givet finde formildende omstændigheder ved denne åndløse film, og selvom stjerner som Channing Tatum, Ryan Reynolds og Sandra Bullock optræder i små gæsteroller, så bidrager de ikke tilstrækkeligt til at kunne redde filmen.

Eneste lyspunkt er faktisk Aaron Taylor-Johnson, der vandt en Golden Globe for sin birolle i "Nocturnal Animals". Han har den fornødne karisma til at give Brad Pitt kamp til strengen som filmens førende charmetrold, men ellers er der langt mellem snapsene.

Særligt forstemmende er de stereotype roller til de ellers udmærkede japanske skuespillere.
Instruktøren David Leitch har tidligere arbejdet som stunt double for Brad Pitt. Det skulle han være blevet ved med.