SØNDERBORG SOMMER REVY SHOW 2022

★★★★☆☆

Tænk at det er over 40 år siden, at Johnna og Leif Maibom startede en lille amatørrevy på Teater Hotellet i Perlegade. En revy, der med tiden blev professionaliseret og voksede til at blive en af landets største revyer og Sønderborgs største turistattraktion.

Det kan ikke have været nogen let opgave at overtage ledelsen af det der i dag hedder SØNDERBORG SOMMER REVY SHOW efter dette stjernepar, men Jeanne Boel og Klaus Kristensen fortjener byens fulde opbakning for den indsats, de yder for, at der stadig skal være revy i Sønderborg.

Klaus Kristensen har også i år skabt en flot og farvestrålende lysscenografi, der danner den ideele ramme for årets sommerrevy, der igen i år spiller på det prægtige Hotel Sønderborg Strand.

Iscenesætter Jeanne Boel øser også af sin boblende musikalitet hele aftenen – ikke mindst i sin egen tekst "Sus i Susanne". Hun har også nogle festlige filmede indslag som TV2s Ulla Terkelsen iført en guddommelig vellignende paryk.

Også Jeff Schjerlund tager sig festlig ud denne aften med en Pia Kjærsgaard-maskering, der ikke kan siges at være flatterende for den tidligere formand af Folketinget. Efter pausen imponerer Jeff Schjerlund som sanger med nummeret "Lille mand", hvilket lovet godt for den Boyband-turné (sammen med bl.a. Reumert-vinderen Silas Holst), som får premiere til december i Tivoli Friheden, Århus.

Jesper Lundgaard forstår at hygge om sit publikum, hvad enten har er frelseren fra Thy eller leder af Peters Auto Genbrug. Han er også i gode hænder med Leif Maibom som tekstforfatter og kapelmester Thomas Pakula og hans orkester som ansvarlig for musikken.

Lisbeth Kjærulff har ikke fået det mest spændende materiale at arbejde med i år, men hendes uforlignelige sangstemme og gode humør bliver ikke desto mindre en gevinst for revyen.

Ny på holdet er Rasmus Søndergaard, der i mange år har medvirket i comedy-impro-gruppen Specialklassen, og som nu får sit revygennembrud ved at løse en række forskellige roller til topkarakter.

Han er herlig som Moses, der ligesom vor statsminister også har det med at viske tavlen ren, når det er mest belejligt. Lattertårerne triller, når han agerer særdeles ekspressiv tolk i forbindelse med en guldbryllupstale, og så viser han i flere andre numre, at han også kan synge.

Rasmus Søndergaard kan meget vel være en af nøglerne til den fornyelse som Sønderborg Sommer Revy Show 2022 er i gang med, og som det afgjort er værd at følge med i. For Sønderborg Sommer Revy Show fortjener en fremtid, da reyven i den grad er en del af byens DNA, og Sønderborg kan slet ikke undvære dette hjemsted for krystaliseret livseliksir.

Og så skader det jo ikke, at der er mulighed for at nyde sommerens bedste revybuffet umiddelbart før forestillingen på Hotel Sønderborg Strand.

(Michael Søby)