LIGHTYEAR

★★★★☆☆

Den seneste animationsfilm i de danske biografer er et samarbejde med Pixar Animation Studios og Walt Disney Pictures. Der er denne gang ikke tale om en sequel (efterfølger), men en såkaldt prequel, der foregriber den første Oscar-belønnede "Toy Story" fra 1995.

Men det ville ikke være en Pixar-film, uden at det skete med et originalt tvist, og denne gang får vi simpelthen den Buzz Lightyear-film, som legetøjet i "Toy Story" lod sig inspirere af.

LIGHTYEAR viser sig at være moderne science fiction for lidt større børn og voksne. Lidt mørkere end vi hidtil har været vant til, men heldigvis også med de små gakkede komiske indslag, som vi kender fra de andre film. Oftest leveret af en robotkat med hårdt slående hårboller som farligste våben.

LIGHTYEAR adskiller sig ligeledes fra hovedparten af animationsfilm ved også at have en kvindelig hovedkarakter, der både er afroamerikaner og lykkelig lesbisk. Sig ikke at alle animationsfilm ligner hinanden.

En række nye navne frisker op op på rollelisten, men alligevel er det Finn Storgaard som Buzz’ gamle far og ikke mindst Margrethe Koytu som prøveløsladt olding, der løber med opmærksomheden på den danske lydside.

Den erfarne animations-instruktør Angus MacLane har skabt en ganske underholdende film, der ikke er på højde med de bedste Toy Story-film, men i al fald over gennemsnittet, når det gælder amerikansk animation.