ODENSE SOMMERREVY 2022

★★★★☆☆

Et festligt skuespillerhold skyder revysæsonen i gang i teltet ved Fruens Bøge. Gigantiske blomsterbillleder pryder den glade scenografi og værdierne fra blomsterbørnenes storhedstid synes også at præge revyen.

Fyns svar på Rolling Stones viser viljen til "Satisfaction" – men hjertestarteren kom på overarbejde. Revyens store musikalske indslag bliver i stedet et medley af diverse fredssange.

Revyens elegantier Henrik Koefoed er også i år en fortræffelig H. C. Andersen, men får også lejlighed til at vise en helt anden side af talentet som en forurettet mand, der vil roses, fordi han ikke krænker. Desværre var Koefoeds udfoldelsesmuligheder begrænset af, at han slæbte rundt på en bærbar computer, men den ryger forhåbentligt snarest, så teksten – en af aftenens bedste – for alvor kan få et fysisk udtryk.

Thomas Mørk har ikke været al for heldig med sine tekster i år, men til gengæld er hans kropssprog uovertruffent, hvad enten han agerer magtsyge Putin, lokal banjospiller eller Mick Jagger-agtig forsanger.

Vicki Berlin har klogeligt ladet signaturkarakteren Camilla holde en pause, og leverer i stedet et veloplagt bud på en af internettets selvbestaltede eksperter, der tilsyneladende intet ved om alt. Mere problematisk virker forsøget på at lave en ny udgave af Marguerite Viby-klassikeren "Før vi fik bil", selvom Vicki Berlin virkelig kæmper bravt med en lidt for jævn tekst.

Lone Rødbroe gør et helhjertet forsøg på at lave en Mette Frederiksen-parodi, og selvom man forsøger at tage visse forbehold i teksten med hensyn til den manglende fysiske lighed, så synes parodier ikke at være Lone Rødbroes force. Hun er derimod rap på et dansegulv, træfsikker som russisk Babushka og herlig uforfængelig som medieliderlig Kandis-fan.

Lars Arvads uforfalskede spilleglæde kommer til sin ret i nye versioner af karakterer, vi allerede synes at kende. Der er både tempo og energi over hans fynske håndboldtræner og hans stressede buschauffør. Vi får tilmed endnu et gensyn med fodboldholdet OB, der har en kærlighed hilsen til nyligt afdøde Lars Høgh, der nåede at spille 817 førsteholdskampen for klubben.

Iscenesætter Joy-Maria Frederiksen sørger for, at underholdningen glider smukt og elegant henover scenen, og ODENSE SOMMERREVY 2022 bliver bare en lille smule bedre hvert år. Det kan de godt være tilfredse med i Odense.

(Michael Søby)