HÜBBERIET:

BALLETSKOLEN 250

★★★★★☆

Sidste år skulle Det Kongelige Teaters Balletskole have fejret 250 års jubilæum, men det forhindrede corona. Men det råder man heldigvis bod på nu, omend kun som en del af Hübberiet, selvom Det Kongelige Balletskole i den grad havde fortjent at få sit helt egen jubilæumsforestilling.

Balletmesteren Nikolaj Hübbe optrådte således i rolle som interviewer, hvilket betød, at den kløgtige og vittige Erik Aschengreen måtte jappe igennem stoffet, fordi der også skulle være plads til en af Hübbes personlige men ligegyldige anekdoter, indenfor de knap 10 minutter, der var afsat til indslaget.

Aschengreen fik da også sat sin gamle elev godt og grundigt på plads, og vi havde gerne lyttet til Aschengreen mindst en halv time længere, omend helst uden Hübbe som interviewer. Hübbes samtale med familievejleder Lola Jensen forekom direkte pinlig, fordi hun blot ignorerede hans spørgsmål og fik lov at bruge al sin taletid på at skamrose skolen og dens medarbejdere.

Men ellers havde vi en fest, og man frydede sig over de dygtige unge dansere i et alsidigt repertoire: Fra "Napoli" og "Nøddeknækkeren" til "Dansefeber" og musicalen "Footloose". Diverse små tv-klip og interviews afslørede, at der også sidder nogle kvikke hoveder på en række af diverse balletaspiranter.

Tidligere elever viste hver på deres måde, hvordan de senere har kunne bruge, hvad de havde lært på skolen, blandt andre Thomas Lund og Sebastian Haynes, og lidt udenfor nummer fik vi en gæsteoptræden af de ihærdige unge musikere fra Zapolski Piano Quintet.

Aftenens mest vitale indslag blev Linda Hindbergs "Tribute 250" samt et uddrag fra "Breakfast for Bournonville", hvor dansere fra ballettens juniorkompagni Kompagni B selv havde bidraget til Tim Rushtons koreografi.

Vi har tydeligvis meget at glæde os til i fremtiden fra balletskolens elever – tidligere såvel som nue, så der er god grund til at ønske Den Kongelige Balletskole et stort tillykke med de 251 år.