DEN EVIGE ILD

★★★★☆☆

Turné-versionen af DEN EVIGE ILD har indtaget Bellevue Teatret i Klampenborg, hvor originalproduktionen også havde bolig. Den nye udgave fremstår mindre prangende scenografisk, men stadig flot og og måske ligefrem mere funktionel.

Musicalen bygger på Ken Folletts roman, og virker manuskriptet stadig rigeligt pompøst, forekommer sangene bedre, end man husker dem.

Markus Borg har en meget smuk sangstemme, der mere end kompenserer for de relativt få udtryk. Linda Olofsson er ham en passende partner med sin klokkeklare røst, og Tomas Ambt Kofod gør indtryk både som bastarden Pierre og Biskop Julius.

Pernille Petersson har autoritet i såvel spil som sang i rollen som dronning Elizabeth overfor rivalinden Marie Stuart – en nydelig indsats af Marie Louise Hansen. Josefine Tvermoes og Søren Bech-Madsen fuldender ensemblet, som man ikke tøver med at kalde for det mest velsyngende i København og omegn i øjeblikket.

Som episk musikdrama fungerer DEN EVIGE ILD bedre end "Jordens søjler" i Østre Gasværk. DEN EVIGE ILD er i Mads M. Nielsens iscenesættelse stadig en storladen teatersatsning, der i det store og hele må siges at være vellykket, selvom man stadig bør skære et kvarter af længden.

Lasse Aagaards ørevenlige melodier samt Thomas Høg og Sune Svanekiers imponerende arbejdsindsats med teksten fortjener dog stadig vores respekt.

(Michael Søby)