VILDMÆND

★★★★☆☆

Tragedien i Kongsberg fik fuldt forståeligt Nordisk Film til at udsætte filmens premiere, fordi en del af filmens handling i for høj grad lignende virkeligheden. Et grotesk sammentræf som folkene bag "Vildmænd" naturligvis ikke kan bebrejdes, men også et uhyggeligt vidnesbyrd om, at virkeligheden ofte overgår selv den mest groteske fiktion.

For det er en vild historie, der fortælles i VILDMÆND. Martin – en velspillende Rasmus Bjerg – har fået nok af sit liv med konen (altid seværdige Sofie Gråbøl) og deres børn, og har forladt civilisationen for altid for at leve som vildmænd i Norge.

Det går ikke så godt med at fange sin egen mad, men så må man jo bare låne i supermarkedet, tænker Martin. Det bliver starten på en absurd men også ret dramatisk historie, hvor Martin møder hashsmugleren Musa (lunt fremstillet af Zaki Youssef), der er kommet til skade efter at have kørt ind i en elg.

Instruktøren Thomas Daneskov, der også er medforfatter til manuskriptet, viser talent for at skildre tilværelsens vanvid.

Undervejs i komikken finder han også plads til at skildre de ændrede manderolle, som Martin og flere af de øvrige mænd i filmen har svært ved at finde sig til rette i. Derved bliver VILDMÆND andet og mere end det rene pjank, hvis man har antennerne ude undervejs.