OUT OF THE BLUE

★★★★☆☆

Skånes Dansteater har indtaget Malmø Opera med en ganske charmerende danseforestilling med titlen OUT OF THE BLUE. Forestillingen fremstår som en vellykket sympiose mellem det barnlige og det voksne univers i hollandske Anouk van Dijks lette og legende koreografi. Der er tilmed noget tiltalende uprætentiøst over OUT OF THE BLUE, en frihed som mange mere fortænkte moderne koreografer kunne lære af.

I Theun Mosks luftige scenografi kommer Jessica Helbachs festlige kostumer virkelig til deres ret, og spænder fra hvidklædt elegance til en mere løssluppen og farverig hippistil.

Malmøs børnekor og et par børnedansere indgår naturligt i forestillingen sammen med et dynamisk hold af internationale dansere. Den fælles glæde ved at synge og danse smitter af på publikum, og når alle så bakkes generøst op af Malmø Operas eminente orkester under ledelse af den energiske dirigent Daniela Musca, så må det samlede resultat naturligvis udløse stående applaus efterfølgende.

Anouk van Dijk koreografi virker forfriskende, og hvad enten musikken er af klassiske komponister som Bach eller Stravinskij eller af den bemærkelsesværdigt talentfulde Björk Gudmundsdottir ("All Is Full Of Love"), så forplanter musikken sig til vore hjerter og kroppe, og påvirker sindet i mild retning. Det kan ingen skade være til – uanset alder.

(Michael Søby)