OFFSIDE

★★★★☆☆

Med prisbelønnede forestillinger som "Fucking Åmål", "Den sommer far blev homo" og "Jeg er Silas" har teatergruppen HiLS DiN MOR slået sit navn som et af landets førende børneteatre – ikke mindst i kampen om at fremme forståelsen for LGBT+ personer.

Deres seneste forestilling OFFSIDE er et samarbejde med Teatret Masken, og kan p.t. opleves på Hippodromen, Folketeatret forud for en turné. Temaet er denne gang homofobien indenfor sportsmiljøet, et emne der beklageligvis ikke er blevet mindre aktuelt.

Manuskriptforfatteren Peter-Clement Woetmann har skabt en enkel men velfungerede lille historie om Nick, der går meget op i fodbold, ikke mindst på foranledning af hans far, der har ambitioner for sønnen på superliga-niveau. Men i takt med at Nick fatter interesse for Asbjørn, den nye fyr på holdet, begynder både hovedet og benene at snurre. For hvad hvis han virkelig er bøsse og nogen pludselig finder ud af det?

Mathias Bøgelund finder følsomme udtryk for Nicks indre og ydre frustrationer, og så har han tilmed en flot sangstemme med muligheder. Peter Schlie bekræfter i rollen som Asbjørn indtrykket fra "Den sommer far blev homo", at han er en både kvik og sympatisk ung skuespiller. René Benjamin Hansen har atter påtaget sig faderrollen samt et par af de såkaldte venner. I dette tilfælde den sladdervorne Michael og den drengeglade Amanda, som begge får lidt sympati til slut.

Mikkel Reenberg/Jacob Stage har delt instruktørtjansen, og selvom OFFSIDE ikke helt kommer op på niveau med diverse prisvindere, så er det en lun og lærerig oplevelse, som mange sportsorganistioner med fordel kunne vise for deres unge medlemmere, så man kan komme homofobien til livs – ikke mindst i fodboldsammenhænge.

(Michael Søby)