TÆNK ENGANG!

★★★★☆☆

Vil du gerne give dit barn noget andet og mere end den sædvanlige biftur i efterårsferien, så kan et besøg i Krudttønden hos Teater Hund og co. varmt anbefales. Her spiller man nemlig den tankevækkende børneforestilling TÆNK ENGANG! skrevet og iscenesat af Methe Bendix.

Therese Glahn kan fejre et flot og velfortjent 30-års jubilæum i år – og gør det som… Therese Glahn. Ligesom de ældre legekammerater Flemming Bang og Birgitte Prins, vil hun bygge en firkant i modelervoks, men det vil bare ikke lykkes for Therese!

Det kan jo være, at hun bliver bedre til det, når hun blir lidt ældre, men for en sikkerheds skyld kommer hun til både læge og specialist, og det viser sig, at den stakkels Therese har mange tanker i hovedet. Også nogle meget selvkritiske, der siger til hende, at hun er for dum til at lave en firkant. Men med støtte fra hendes gode venner får de gode tanker mere plads i hovedet, og Therese lærer at håndtere de negative tanker. Og pludselig kan hun så alligevel lave en firkant.

En enkel men fin historie, der på legende vis foldes ud i Jacob Langaa-Senneks i bedste forstand firkantede scenografi. Birgitte Prins og Flemming Bang er festlige – både som gode og onde tanker – og i diverse andre roller.

Men det er Therese Glahn, der er forestillingens hjerte, og hendes fortvivelse og afmagt bliver vores, når hun gang på gang føler sig forkert og mislykkes med den ene ting, hun gerne vil mestre. Og når det så lykkes, får et enkelt smil i Therese Glahns ansigt en hel børneverden til at lyse op. Der er håb at finde, uanset hvad du går at kæmpe med.

På den måde bryder TÆNK ENGANG! sine egne beskedne rammer, og vil givet kunne gavne børn i alderen 5 til 12 år meget mere end diverse former for Halloween-pjank.

(Michael Søby)