CIRKUSREVYEN 2023

★★★★★☆

Savner man Lisbet og Ulf? Ja, selvfølgelig gør man det. Men det nye hold yder en glimrende ensembleindsats. Og i Benjamin La Cours mesterlige scenografi fremstår CIRKUSREVYEN 2023 som den hidtil flotteste revy på Bakken.

I en farverig og ødsel showstil, der bringer mindelser om de glade Gatsby-dage, viser Joy Maria Frederiksen, hvor eminent en iscenesætter hun er blevet.

60-året for den første danske sejr i det internationale Melodi Grand Prix bliver markeret af to sangerinder og fire danserinder, hvilket giver mening, eftersom nummeret hedder “Dansevise”. Til lejligheden koreograferet af René Vinther, der også skabte et mindre vellykket Queer-nummer, der prædikede inklusion, men udelukkende blev danset af kvinder. René Vinther var dog en god støtte for Merete Mærkedahl og de to sangerinder i nummeret “Jobgaranti”, hvor de illuderer som tre lokkende sygehjælpere.

En funklende Merete Mærkedahl tager atter en tur som Statsministeren, der savner en krise, så hun atter kan blive populær. Carl-Erik Sørensen har skrevet en ætsende tekst til Thomas Pakulas iørefaldende melodi, og nummeret udløser aftenens største bifald.

Men Niels Olsen har også bid i sine tekster – både når det handler om fem glemte danske børn i Syrien og når han griller vor lands “fungerende” forsvarsminister, Troels Lund Poulsen, når denne forsøger at (bort-)forklare Venstres mange holdningsskift – efter de har fået ministerbiler.
Mads Knarreborg får en fin debut i Cirkusrevyen – både i rollen som Ulla Terkelsen og som en kedelig mand ved navn Bendt, og Niels Ellegaard er på hjemmebane i “Mig og mine ski”, men nok især som hjemløs bi.

Aftenens stjerne er og bliver dog Bodil Jørgensen, der tilfører Cirkusrevyen et nærmest grotesk lune, hvad enten hun skælder ud over fake news i en meget vittig tekst af Jacob Morild eller agerer Irmapigen, der tager til genmæle overfor alle de hyklere, der begræder hendes død.

“Den Lille Irmapige” er forfattet af duoen Vase & Fuglsang, der også står bag et andet højdepunkt, nemlig støttesangen “Vore dage er talte”, hvor alle danske helligdage synger en protestsang til fordel for “Store Bededag” – den med de varme hveder.

Joakim Pedersen og hans orkester imponerer aftenen igennem med deres alsidige musikalitet, der bidrager til at gøre CIRKUSREVYEN 2023 til en uhyre velfortjent succes.

(Michael Søby)