CAPTAIN MARVEL 2: THE MARVELS

★★★☆☆☆


Uanset om man elsker Marvel-film eller ej, kan det ikke nægtes, at vi er blevet overfodret med dem alt for længe. CAPTAIN MARVEL 2: THE MARVELS er film nr. 33, så derfor kan det ikke undre, hvis man efterhånden finder konceptet forældet.

Instruktøren Nia DaCosta gør alt det politiske korrekte, så både den etniske og kønslige diversitet bliver overholdt. Så gør det åbenbart mindre, at Brie Larsons spiller hovedrollen som Marvels første kvindelige superhelt Carol med en talje, der risikerer at drive seriens og skuespillerindens mest skrøbelige fans til anoreksi.

Teyonah Parris forekommer mere menneskelig som niecen Monica Rambeau, men mest charmerende fremstår Iman Vellani som den unge håbefulde Kamala Khan. Filmens mænd synes ikke at have interesseret Nia DaCosta synderligt, og men Samuel L. Jackson har muligvis fået mange dollars for at spilde sit talent på et forvrøvlet plot og en banal dialog.

De engang så specielle effekter synes efterhånden at være af svingende kvalitet, og kun et besøg i et land, hvor al kommunikation foregår via sang, virker forfriskende.

Der er således meget lidt nyt under solen, så hvis man ikke er fan, bør man holde sig væk. Selv fans burde spørge sig selv, om det ikke var på tide at se en film, der ikke er serieproduceret.

Edit