JUNGLE CRUISE

★★★☆☆☆

Disneyland-forlystelsen "Jungle Cruise" danner grundlaget for en ny spillefilm, og hvis nogen har ressourcer til at lave den slags, må det være Walt Disney Studios.

Det er da heller ikke sparet på såkaldt "production value", og instruktøren Jaume Collet-Serra gør god brug af diverse locationoptagelser fra blandt andet England og Brasilien, men holder sig heller ikke tilbage med hensyn til computeranimation og diverse visuelle effekter for at skabe et overbevisende eventyrunivers.

Atter engang formår Dwayne "The Rock" Johnson at charmere, og hans macho-fysik afholder ham ikke fra at give både kram og opbakning til filmens ret patetiske homokarakter. Omvendt behøver Emily Blunt ikke opbakning som en kvindelig udgave af Indiana Jones, og det klæder hende at komme langt væk fra "A Quiet Place".

Gode karakterskuespillere som Paul Giamatti og Jesse Plemons kæmper med nogle håbløse stereotyper, den koleriske italiener og den onde tysker.

Jaume Collet-Serra forsøger at tilføre historien lidt historie dybde ved at fortælle legende om Aguirre ind i handlingen, men det lykkedes ikke for alvor – selv med Edgar Ramírez som Aguirre. Man bør således stadig foretrække Werner Herzogs "Aguirre – den gale erobrer", der p.t. findes på Filmstriben.