OLD

★★★☆☆☆

M. Night Shyamalan, der højest fortjener at blive husket for den stærkt overvurderede "The Sixth Sense", gør et yderste beskedent comeback med fremtidsgyseren OLD.

Vi følger en gruppe turister, der ferierer på en mexikansk strand fjern fra alfavej. De kan ikke komme derfra og hvad værre er så opdager de, at de alle ældes med ekspresfart, så det gælder virkelig om at komme væk fra stranden.

De postkortlignende billeder kunne ellers godt lokket en rejselysten dansker til at give øen en chance alligevel, og M. Night Shyamalans sans for det overnaturlige fornægter sig heller ikke her. Til gengæld skuffer han som instruktør af et uegalt skuespillerhold bestående af blandt andre Gael García Bernal ("…Og din mor!"), Vicky Krieps ("Phantom Thread"), Alex Wolff ("Hereditary") og Thomasin McKenzie ("Jojo Rabbit").

Man kan argumentere for, at filmens manuskript har en vis originalitet – også rent fortællemæssigt, men der er altså også en del replikker, der går ondt at lytte til, eftersom replikbehandlingen svinger enorm. Mest af filmen har faktisk filmens sminke-hold, og det er ikke deres skyld, hvis man aldrig synes, at historien bliver helt overbevisende.

OLD vil gerne have os til at stoppe op, nyde nuet og bygge et sandslot, men det ædle budskab forekommer givetvis for banalt for de fleste. Så selvom OLD virker som et mere ambitiøst filmprojekt end så mange andre gysere og sci fi-film, lever den aldrig op til de store ambitioner.