PINOCCHIO

★★★★★☆

Dramaturgen og forfatteren Camilla Hübbe er blevet ny leder af Marionet Teatret, og det mærker man allerede fra første forestilling i Kongens Have, hvor det charmerende lille dukketeater i årevis har tilbudt gratis tilgængeligt børneteater.

Hun har nemlig hyret vores internationalt anerkendte Reumert-belønnede scenograf Maja Ravn til at debutere som iscenesætter, og det er der kommer en både sanselig og i bedste forstand anderledes forestilling ud af.

Udgangspunktet er en meget fri nyfortolkning af eventyret om PINOCCHIO, som også dukker op i en ødsel Oscar-nomineret filmudgave i de danske biografer den 2. september.

På Marionet Teatret tager historien om Pinocchio udgangspunkt i et af træerne ved Kongens Have. Et stykke brænde dumper ned fra træet, og bliver på magisk vis forvandlet til drengen Pinocchio. Et sublimt anslag, der på poetisk vis bryder grænserne for, hvad Marionet Teatret kan være og som straks indikerer, at her er noget usædvanligt på fære.

PINOCCHIO er velsignet med en kærlig far (indtagende fremstillet af Ole Håndsbæk Christensen), som tager sønnike med til italiensk fodbold. En dugfrisk hilsen til støvlelandet, der dagen før kvalificerede sig til EM-finalen i fodbold, og afspejlning af den fodbold-feber, der også hersker i Danmark netop. Med andre ord – teater til tiden.

Maja Ravn maler generøst i mange farver og i passager er de sprudlende scenebilleder lige ved at stjæle opmærksomheden fra historien. Men her bør man bare lade børnene gå på opdagelse i fantasien og så kan man altid komme med bud på forklaringer bagefter, hvis at der er behov for det. Lad ungerne få ro til selv at sanse til tonerne af Pete Livingstones hypnotisk smukke underlægningsmusik. Denne

PINOCCHIO kræver ingen særlige sproglige kundskaber og kan nydes af alle uanset nationalitet og alder (teatret anbefaler selv fra 2 år og op, og det giver da også god mening).

Vil PINOCCHIOs næse vokse, selvom han er lavet af træ, og bliver han forvandlet til et levende menneske til slut? Det må man selv gå i Kongens Have for at opleve, men det er også et oplagt mål for en lille picnic denne sommer. Den knap 25 minutter lange forestilling spiller fra 7. juli til 15. august tirsdag til søndag kl. 14 og 15.

(Michael Søby)