BORNHOLMS SOMMERREVY 2021

★★★★☆☆

Med undertitlen "Skov og ballade" præsenterer direktørduoen Gunvor Reynberg og Søren Hauch-Fausbøll atter en skæv og skøn sommerrevy. Det sker i "Kyllingemoderen", en forunderlig træbygning i hjertet af Almindingen Skov.

Gunvor Reynberg og Søren Hauch-Fausbøll hører også blandt revyens hovedkræfter, og har begge et godt tag i det bornholmske publikum. Hun – blandt andet som en herlig lokal keramiker, der lever på sin helt egen klode, og han som "En positiv mand", der åbenbart har haft så mange vatpinde i halsen i forbindelse med coronatester, at han nu får lattervækkende opkastfornemmelse over enhver negativ påvirkning.

Joakim Lind Graae Tranberg er tilbage med godt humør og ikke mindst en fortræffelig sangstemme. Han fører an i et kulsort Queen Medley og klynker sig grådkvalt igennem "Kom nu hjem" – en slet skjult kærlighedserklæring til en tidligere lokalpolitiker. Men mest vidunderlig fremstår han i den dejligt jordnære "Jâ E Borinjholmer", der bevæger i kraft af Joakim Lind Graae Tranbergs oprigtige fortolkning.

Alice Carreri formår at give et originalt bud på, hvad det vil sige at være kapelmester, komponist, musikarrangør, danser, sanger og skuespiller i en bornholmerevy. Musikalsk spænder revyen fra lyrisk Alberte-vise og en godnat-lied af Johannes Brahms til en trekantstango, bornholmsk folkemusik og Grand Prix-melodien "Volare" (også kendt som "Nel blu, dipinto di blu")!

Det vrimler med dukker på scenen, blandt andet i form af nogle syngende sokker, en oppustet ballon og en enkel i menneskestørrelse. Selvfølgelig får vi også et gensyn med bamse – i dukkestørrelse og uden kylling.

Iscenesætter Lars Knutzons sans for det absurde fornægter sig heldigvis ikke, og BORNHOLMS SOMMERREVY 2021 lever uden tvivl op til forventningerne om befriende anderledes underholdning med mere end eet lokalt strejf.

(Michael Søby)