THOSE WHO WISH ME DEAD

★★★☆☆☆

Oscar-nominerede Taylor Sheridan er en auteur med et vis ry i de forenede stater takket være "Wind River", "Hell or High Water" og måske især "Sicario". Som dialogforfatter har han en kontant stil og hans film forener gerne en kriminalintrige med en distinkt landskab.

Det gælder også THOSE WHO WISH ME DEAD, der næsten glemmer sin kriminalhistorie, da vi havner i en skovbrand sammen med brandkvinden Hannah (Angelina Jolie). Hun prøver at redde drengen Connor (talentfulde Finn Little) fra nogle fæle forfølgere, spillet af TV-stjernerne Aidan Gillen (den originale britiske tv-serie "Queer as Folk") og Nicholas Hoult ("The Great").

Joe Bernthal og Medina Senghore yder fint birollespil som Hannahs kollega og dennes gravide viv, men ellers er det den australske barneskuespiller Finn Little ("Storm Boy"), der bliver filmens emotionelle centrum.

Taylor Sheridan malker desværre følelserne ud af ækle scener, hvor den lille dreng bliver vidne til mord og trues på livet, og så hjælper det kun lidt, at Angelina Jolie er en ganske sej helteinde.

Men skovbranden skildres med uhyggelig overbevisning, og minder os om de rædsler som dele af den australske befolkning har måtte gennemleve netop på grund af skovbrande. Det kan meget vel være filmens største bedrift.