PROMISING YOUNG WOMAN

★★★★★☆

Emerald Fennell vandt for nyligt en Oscar for bedste originalmanuskript og spiller selv en lille grotesk rolle som cocklips-rådgiver i den temmelig bizarre kriminalkomedie PROMISING YOUNG WOMAN.

Tonen er generelt fanden-i-voldsk, og man keder sig ikke undervejs, men følger med forbløffelse den hævngerrige Cassandra, der aldrig er kommet sig over sin venindes voldtægt og død.

Cassandra spilles fortræffeligt af Carey Mulligan, der fik et verdensgennembrud i Lone Scherfigs "An Education" – samt en Oscar-nominering for bedste kvindelige hovedrolle ligesom PROMISING YOUNG WOMAN. Nu er hun tilbage i en både vild og vovet spillestil, men mestrer alle facetter i den krævende hovedrolle.

Bo Burnham gør sig positivt bemærket, som en lidt skæg type, der falder for hende, men spørgsmålet er, om han kan få tæmmet den iltre Cassandra?

PROMISING YOUNG WOMAN leverer varen som debatskabende samtidsværk. Om man så synes historien holder vand hele vejen til mål, er en anden snak. Men de festlige replikker og en række vindende præstationer gør PROMISING YOUNG WOMAN til et attraktivt filmtilbud.