MILLA

★★★★☆☆

Australske film får vi ikke for mange af til Danmark, men appetitten skærpes, når man ser instruktøren Shannon Murphys spillefilmsdebut MILLA.

Med udgangspunkt i Rita Kalnejais’ skuespil "Babyteeth" (filmens originaltitel) fortælles en bevægende familiehistorie om den uhelbredeligt syge teenager Milla, der forelsker sig i den noget ældre småkriminelle narkoman Moses. Han er bestemt ikke enhver svigermors drøm, og da slet ikke svigerfars, men da Moses gør Milla glad, vælger de at give ham længere snor end normalt.

Eliza Scanlen blev tidligere på året nomineret for sæsonens gennembrud takket være hendes indsats i "Little Women", og hun tager sig endnu en tur i sygesengen i MILLA og formår også denne gang at røre vore hjerter.

Alligevel er det gang på gang den karismatiske Toby Wallace, der stjæler opmærksomheden. Intet under, at han modtog Marcello Mastroianni-prisen som Venedig Film Festivalens største unge talent.

Men også Essie Davis og Ben Mendelsohn som Millas forældre leverer bemærkelsesværdige skøre skæve skuespillerpræstationer, som man har let ved at relatere til. For det er ikke altid, at man opnår det optimale resultat ved at gøre det forventelige.

MILLA er en hyldest til den uortodokse livsførelse og samtidig en livsklog og morsom feel good-film med imødekommende australsk accent.