THE CRAFT: LEGACY

★★☆☆☆☆

Filminstruktøren Zoe Lister-Jones går ikke af vejen for at adressere en række tabu-belagte temaer i THE CRAFT: LEGACY. Emner som homoseksualitet og selvmord behandles befriende fordomsfrit, og det må regnes blandt filmens største kvaliteter. THE CRAFT: LEGACY synes samtidig at være et forsøg på at forny universet fra "Den onde cirkel" ("The Craft") fra 1996.

Hovedintrigen omhandler teenageren Lily, der sammen med sin mor flytter ind hos moderens nye kæreste og dennes sønner. På sin nye skole bliver Lily optaget i en pigegruppe, der udvikler magiske evner – men med en vis risiko for omgangskredsen.

Cailee Spaeny bekræfter, at hun er en ganske talentfuld ung skuespillerinde, der snart fortjener at medvirke i bedre film, end det hidtil har været hende forundt. Også Nicholas Galitzine har sine momenter som et af ofrene for pigernes magiske kræfter, for selvom de får ham omvendt fra bad boy til dengse-dreng, så har det også sin pris.

Michelle Monaghan er udmærket som Lilys mor, men man har lidt svært ved at acceptere en søvnig David Duchovny som en potentiel farlig mand.

Først mod slutningen knyttes der for alvor bånd tilbage til den første film, og vi får sågar et gensyn med den tidligere barnestjerne Fairuza Balk (Dorothy i "Return to Oz"), der spillede en markant rolle i "Den onde cirkel" ("The Craft") fra 1996.

THE CRAFT: LEGACY er et stykke af vejen en forsvarlig to’er, men når først hekseriet tager over, mister instruktøren fokus. Et stærkt feminint præg gør dog, at diverse ungdommelige venindegrupper nok vil forstå at værdsætte den mere end mange aldrende mandlige anmeldere.