I WALK

★★★☆☆☆

Siden de tidligere 60ere har Jørgen Leth været en del af den danske filmbranche, og hans meritter begrænser sig ikke til dokumentarfilm om cykelløb, Haiti og diverse kunstnerportrætter. Som kommentator, foredragsholder og forfatter har han også opnået en betydelig fanskare.

Men det jordskælv, der på det nærmeste smadrede hans hjem i Haiti, har også haft fysiske og psykiske konsekvenser for ham, og nu må han slæbe sig gennem det liv, der tilsyneladende snart nærmer sig en afslutning.

Selv har han også betegnet I WALK som en slags filmisk testamente, og den fragtmenterede form afspejler sådan set også hans tilværelse. Glimt fra tidlige tider inklusive hans gamle film trænger sig på og som i en drøm står pludselig den aldrende cykelrytter Ole Ritter foran ham, som et nogenlunde velholdt levn fra fortiden.

Med sin søn som tålmodig sparringspartner får Jørgen Leth alligevel et nyt filmprojekt på benene. Tilmed et – hvor nøglebilledet skal optages i en næsten ufremkommelig jungle. Man kommer i hu, da han sammen med Lars Von Trier lavede "De fem benspænd", en titel der nu har fået en næsten konkret fysisk betydning, men også Werner Herzogs vanvidsprojekter i junglen anført af den gale Klaus Kinski, dukker op i erindringen.

Som så ofte i livet, så giver det hele alligevel en vis mening. I WALK er måske et mere personligt – ja, måske endda egocentrisk? – projekt end godt er, men det er svært ikke at nære en vis empati for denne gamle svækkede mand, der kæmper med de sidste kræfter for at realisere sit drømmebillede.