NUL

★★★★☆☆

Kunstnerkollektivet TOETT ("The Other Eye of The Tiger") er atter rykket ind på S/H, hvor de vakte opmærksomhed med deres kunstinstallation, "Martyrmuseum". I et træ på scenografen Ida Grarups lille fliseomringede jungleø sidder Morten Hee Andersen og lytter til den sidste uhu-fugls ensomme kald. Et ekko af hans egen sindstilstand.

"Morten" fortæller os en mærkværdig sci-fi historie om Bob Nelson, der lader sig selv fryse ned i 3000 år i håb om, at man til den tid kan kurere ham for kræft.

Med udvalgte publikummer som statister forsøger iscenesætter Henrik Grimbäck at gøre den overvejende litterære tekst dramatisk. Det bliver rigeligt kunstfærdigt omend visuelt smukt, når han – efter en fælles afsyngning af en absurd slagsang fra 1. verdenskrig – lader Morten Hee Andersen stå stille i nogle meget lange minutter, mens asken drysser ned fra oven og stroboskoplyset blafrer som ved et bombeangreb. Rammen for den lille verden flytter sig, men ændrer verden sig?

Morten Hee Andersen har disponeret sit stof godt, og tegner et fint portræt af en mand, der har noget på hjertet og som synes stadig mere desperat for at kommunikere det ud til os. For hvornår er det for sent?

NUL er en samproduktion mellem TOETT, Sort/Hvid og Teater Momentum i Odense.

(Michael Søby)