DE FEDTEDE FÆTRE PÅ KÆRGÅRDEN

★★★★☆☆

Holbæk Teater har efterhånden specialiseret sig i nogle af sæsonens hyggeligste udendørsforestillinger.

Flemming Jensens næsten lidt for gakkede manuskript danner grundlaget for en underholdende forestilling, som især de fire skuespillere og iscenesætter Joy-Maria Frederiksen har ære af. Monty Python møder Morten Korch i landsbyen Butterup og man aner også inspiration fra Ealing-komedien "Masser af Whisky". Her er dog øllet, der flyder, når der ikke kastes med en i øvrigt fortræffelig citronfromage.

Michael Hasselflug og Christian Damsgaard morer – ikke bare i titelrollerne – men i særdeleshed i deres vittigt koreograferede fællesdans. Som professorerne Over- og Undermund er vi ude i et guddommeligt revyagtigt overdrev og gud hvor har vi savnet det.

Som det ikke længere helt så unge par Ib Rosin og Jutta (jvnf. Korchs "Ved Stillebækken") er Brian Kristensen og Elisabeth Von Rosen bedårende, og også de brillerer i andre roller – godt hjulpet af Kirsten Brinks typesikre kostumer.

Butterups opbud af syngende bondepiger viser sig også at være særdeles alsidigt – både mht. til størrelse, alder, og køn, og det er der kun grund til at glæde sig over. Med en enkel undtagelse er de tilmed opkaldt efter de skuespillerinder, der forgyldte filmlærredet i den Korchske tidsalder – en kærlig gestus til den filmskat, der stadig glæder mange.

Kapelmester Lars Fjeldmose omkranser forestillingen med både lune og sød musik, så hop med på spøgen og tag et nostalgi-trip i både smukke og trygge omgivelser.

(Michael Søby)