DEN GODE HUSTRU

★★★★☆☆

Martin Provost har med "Séraphine" og "Violette" givet os to af de mest fascinerende filmportrætter af kvindelige kunstnerinder i dette årtusinde.

Nu har han kastet sig over en film om en ganske usædvanlig lærerinde, der står i spidsen for undervisningen på den husholdningsskole, hvor hendes mand er rektor. Da lærerinden pludselig bliver enke, konfronteres hun samtidig med en ny tid og en ny kærlighed, der får hende til at overveje spørgsmålet, om hvad en god hustru i virkeligheden er?

Juliette Binoche er naturligvis indtagende som DEN GODE HUSTRU ("La bonne epouse"), og såvel Yolande Moreau ("Séraphine") som Noémie Lvovsky ("Camille redouble") supplerer med effektiv karakterkomik. Både Francois Berléand ("Koret") og Edouard Baer ("Mademoiselle de Joncquières") giver træfsikre birollepræstationer, men det er Juliette Binoches vittige spil, der holder sammen på den stadig mere vidtløftige historie.

DEN GODE HUSTRU ejer ikke samme tyngde som instruktørens tidligere værker, men både tidsbilledet og den "Badehotel"-agtige fortælling har en vis charme, der gør filmen til en appetitlig sommer-soufflé.