THE CALL OF THE WILD

★★★★☆☆

Menneskets bedste ven er og bliver hunden, og filmperler som "Lady og Vagabonden", "Lassie vender hjem" og senest "Ulvehunden" bekræfter dette til fulde. Sidstnævnte blev af cphculture.dk kåret som årets animationsfilm i 2019, og nu følger så en spillefilmsudgave af Jack Londons elskede roman under titlen THE CALL OF THE WILD.

Instruktøren Chris Sanders står i spidsen for en flot produktion, der udnytter de besnærende naturscenerier i Nordamerika sublimt. Fotografen er da også den dobbelte Oscar-vinder Janusz Kaminski, kendt for en række Steven Spielberg-film – i særdeleshed "Schindlers liste".

Chris Sanders er bl.a. kendt for sit arbejde på "The Lion King", der i år modtog en Oscar-nominering for sine visuelle effekter, og sjældent har man set en mere velspillende hund takket være kyndig computeranimation. Denne hund kan både fange laks, finde guld og spille på mundharpe.

Omar Sy fremstår ret nuttet som pligtopfyldende postomdeler og Harrison Ford hygger som alkoholiker med et hjerte af guld og minder samtidig om, at han snart må være moden til en æres-Oscar.

Eneste hår i suppen er Dan Stevens, der var så åndsvag at forlade "Downton Abbey" for en solokarriere, og som her formår at spolere en solid skurkerolle med en unødvendig karrikeret spillestil.

THE CALL OF THE WILD må dog alt i alt betegnes som solid familieunderholdning for dyrevenner og andre brave mennesker i alle aldre.