MODNE DAMER I MORGENKÅBER

★★★★☆☆

Ann Mariager er bl.a. kendt og elsket for sine vittige tekster til bl.a. Cirkusrevyen, diverse satire-programmer på tv samt den let feministiske cabaret "Byens bedste bryster". Allerede i 1989 blev hun kåret som årets revyforfatter ved Revyernes Revy.

Det er således en erfarne kvinde, der står bag MODNE DAMER I MORGENKÅBER og det mærker man heldigvis.

Opstarten virker dog lovlig omstændelig i en ret intetsigende scenografi, men iscenesætteren Pia Rosenbaum synes i højere grad at have koncentreret sig om skuespillerne. Og når først de tre fuldmodne skuespillerinder har fået slået liggestolene op, så kommer der mere saft og kraft i forestillingen.

Vittighederne bliver til anekdoter, der vidner om levede liv og indbyder til eftertanke. En umådelig veloplagt trio bestående af Ann Hjort, Pernille Schrøder og Sofie Stougaard får os til at se heroiske kvaliteter i de tre kvinder, de fremstiller, selv når de selv tvivler på deres værd.

En er fraskilt, en anden kronisk single og sidstnævnte gift i over 30 år – men alle har de haft deres op- og nedture. Vi mærker dog, hvordan de finder styrker i hinandens selskab og det er egentlig forestillingens største værdi: Den får os til at se kvinder, der alt for længe har følt sig usynlige.

(Michael Søby)