WESTERN STARS

★★★★☆☆

Sangeren Bruce Springsteen debuterer som filminstruktør med dokumentarfilmen WESTERN STARS, der også handler om ham selv. Hans navn figurerer også ofte i efterteksterne, men han har altså ikke skrevet det afsluttende nummer "Rhinestone Cowboy" (det var Larry Weiss, der skaffede Glen Campbell dennes største hit), selvom det fremgår, at tekster og musik er af Bruce Springsteen.

Filmens klipper Thom Zimny fungerer som Bruce Springsteens medinstruktør på filmen, der primært tjener som promovering af hans seneste CD af samme navn. I filmen fremføres samtlige 13 sange fra CD’en i Springsteens gamle lade sammen med bl.a. et gigantisk strygeorkester.

I pauserne mellem sangene hører man Bruce Springsteen filosofere over tankerne bag de enkelte sange og om tilværelsen i al almindelighed. Ind imellem lige lovlig åndfuld, men i det mindste oprigtig. Bruce Springsteen er en glimrende fortæller, også gennem sine sange, og hans stemmer virker forbavsende stærk og ledsages i fortælleansnittet af nogle flotte velkomponerede fotos.

Men kun sjældent udfordrer han sig selv rent musikalsk. Melodierne er dog alle ørevenlige og med en kort obligatorisk instrumental sekvens i hver sang, så orkestret også har lidt at feste med.

WESTERN STARS har kun et snært af narcissisme omkring sig, og ligesom hovedpersonen i den romatiske komedie "Blinded by the light" bliver man gradvist overbevist om, at ham Bruce Springsteen altså kan noget.

(Michael Søby)