TIL DIG FRA MIG

★★★★☆☆

Af alle årets juleforestillinger i København er TIL DIG FRA MIG på Det Lille Teater den sjoveste, hvis man er en purk. Kluklatteren fra de små smitter tilmed af på de voksne, og vi får et indblik i, hvad der appellerer til de mindste børns fantasi. Det behøver nemlig ikke være store ødsle produktioner med effekter og slåskampe.

Det ved iscenesætteren Kristian Holm Joensen og sammen med dramatikeren Lærke Sanderhoff skabes et underfundigt poetisk univers, hvor gaver udgør det magiske element. Børnene bliver samtidig mindet om, hvordan man bør – og ikke bør modtage gaver, de lærer kunsten at pakke en gave ind, og at man godt kan blive glad for gaver, selvom de ikke står på ønskesedlen.

Indholdet ville måske have været for tyndt til en forestilling på halvanden time, men til 40-minutters julesjov passer det perfekt. Og med to vidunderlige skuespillere som Kristian Holm Joensen og Mette K. Madsen føler vi os alle i gode hænder, for de kan lide at pjanke, pjatte og klæde sig ud. Tilmed klæder de hinanden med hans lyriske væsen som fin kontrast til hendes djærve slagfærdighed.

TIL DIG FRA MIG er fyldt med små hemmeligheder, og så er det en forestilling, der ikke taler ned til sit publikum, men i stedet inspirerer til mere leg i hverdagen. Det kan man da kalde et smukt juleønske, som alle generationer vil få glæde af.

(Michael Søby)