NINNA

★★★☆☆☆

Susanne Juhasz huskes primært for sin indsats i “At klappe med een hånd”, der indbragte hende en Bodil-statuette. Nu gør hun et bemærkelsesværdigt men ikke uproblematisk comeback med den kontante folkekomedie NINNA, som hun både har skrevet manuskriptet til og spille hovedrollen i.

Her spiller hun en enlig mor, der slet ikke kan håndtere, at den 18-årige søn Dennis vil flytte sammen med sin jævnaldrende veninde Maria.

NINNA er en karakter, der står i gæld til Bridget Jones, Rita og andre kaotiske kvinder, der har knas med kærligheden. I Susanne Juhasz’ skikkelse bliver hun en infernalsk gravko, der tonser rundt uden omtanke for andre. Vi har meget svært ved at få sympati for denne selvoptagede kvinde, selvom Susanne Juhasz har en vis robust charme, som hendes manuskript desværre gør alt for at undergrave.

Instruktøren Fabian Wullenweber forsøger at få galskaben til at give mening, og en række solide birollepræstationer af Kristian Halken, Jesper Asholt og Annemarie Malle Klixbüll hjælper da også. Rex Leonard virker typemæssig rigtig som Ninnas belastede søn Dennis, der end ikke får tak, da han laver morgenmad til sin ego-mor.

Man har også svær ved at forstå, hvorfor Peter Ganzler godmodige nabo skulle falde for sin uforskammede og aggressive nabo Ninna, som desværre ikke virker helt så sjov og elskelig, som manuskriptforfatteren synes at tro.