ROOM 4.1 LIVE

★★★☆☆☆

Teater eller film? Kunstudstilling, nycirkus eller performance? Kært barn har mange navne, og man er i al fald ikke i tvivl om, at Kristján Ingimarsson Company er på spil igen. Stedet hedder AFUK – nærmere bestemt Remisen – og ligger tæt på en S-togstation, der har navn efter et bryggeri!

Forestillingens titel minder ikke blot om det berygtede værelse på “Ondskabens Hotel” i Stanley Kubricks “The Shining”, men kan også blot læses som “room4.one”, navnet en mærkværdig webserie, hvor Kristján Ingimarsson Company leger med vægtløshedsprincipperne.

I AFUK skal det så forestille, at vi er med til optagelserne af denne serie. “Live” er kun delvis rigtig, for det mest af, hvad vi præsenteres for, ses bedst på diverse storskærme i den store hal. Denne eftermiddag har man inviteret så mange publikummer indenfor, som var det en fernisering til en Picasso-udstilling, men det forstyrer tydeligvis udsynet for flere.

Skuespillere skal man ikke forvente i denne sammenhæng – i al fald ikke nogen, der kan sige replikker. Men de medvirkende synes også primært hyret for deres fysiske fortrin, omend et en del også giver sig af med at skrige.

Forestillingen virker fra starten træg og træt, men efter pausen accellerer tempoet og publikum inddrages direkte i det filmede.

Splat rimer som bekendt på plat, og man gør klogt i at efterlade sin gode smag – og sine børn – i garderoben. Blod, jord, nøgne kroppe og affald er blot en del af ingredienserne i dette effektjageri, og man kan ikke lade være med at tænke, at dette er stort ståhej for næsten ingenting.

Forestillingen sluttede ca. 19.15, dvs godt tre kvarter senere, end det er blevet oplyst. Man skulle mene, at man under de omstændigheder burde bestræbe sig ekstra på at starte til tiden, og ikke næsten et kvarter for semt.

(Michael Søby & Niels Roe)