FAMILIEN ADDAMS

★★★☆☆☆

Charles Addams tegneserie om FAMILIEN ADDAMS blev udgivet i 1938 og er senere omskabt til diverse former for TV-serier og film samt en Broadway-musical.

Nu får vi så en ny computer-animeret biograffilm instrueret af Greg Tiernan og Conrad Vernon med sans for seriens sorte humor.

Casper Crump, der tidligere på sæsonen hittede som “Richard III” på Kronborg, spiller ganske veloplagt den dæmoniske familiefader. Desværre får Nukâka Coster-Waldau ikke i tilstrækkelig grad mulighed for at være farlig som hans viv, og Andreas Bo overpiller fælt som Onkel Fester.

Som den apatiske datter har Fillipa Coster-Waldau en flad stemmeføring, men man savner den komiske timing, så det bliver sjovt. Så går det bedre for Albert Rudbeck Lindhardt som hendes bror, der ihærdigt forsøger at leve op til faderens forventninger.

Filmens sjoveste figur, bedstemoden, er desværre kun med i nogle få scener, men både Bette Midler i originalversionen og Judith Rothenborg (kendt fra TV som livfuld datende senior) får maksimalt udbytte af materialet.

FAMILIEN ADDAMS er en udmærket filmversion, der i sin ånd forbliver tro mod originalværket, men det ærgrer dog lidt, at man ikke i højere grad har udnyttet de visuelle muligheder indenfor computer-animering. Om den popularitet, som FAMILIEN ADDAMS har i USA, smitter af på et dansk publikum, føler man sig ikke overbevist, men en to’er er naturligvis allerede i støbeskeen.