THE VANISHING

★★★☆☆☆

Den erfarne TV-serie instruktør Kristoffer Nyholm er i besiddelse af et vis teknisk håndelag. Men han har absolut intet på hjertet i spillefilmen THE VANISHING, der ikke bliver mere interessant af at have skiftet titel (den hed tidligere "Keepers").

En beretning om en gammel fyrmester og hans to medarbejdere, der alle tre forsvandt sporløst for mange år siden. En vis elementær spænding indledningsvis ender i den sædvanlige gang blodrus, og da historien udspiller sig på en lille skotsk ø, får vi naturligvis også en god portion katolicisme stænket ned over øen i et forsøg på at give det hele en større mening.

Peter Mullan, der vandt pris i Cannes for titelrollen i Ken Loachs "My Name Is Joe", låner en vis tyngde til sin rolle og den sædvanligvis rædsomme Gerard Butler har tilløb til en rigtig skuespillerpræstation. Men da han selv står som medproducent på filmen, ved man næsten på forhånd, at han ender som martyr.

Bedst er i virkeligheden Connor Swindells (kendt fra serien "Sex Education"), som trioens yngste og mest uerfarne, og derfor den, der må trække det hårde læs. Vor egen Søren Malling dukker også op, og leverer de grimasser, som et dansk publikum kender til bevidstløshed, men som muligvis kan virke nye for et internationalt publikum.

THE VANISHING har kun historie nok til en novellefilm, så en time og 47 minutter bliver afgjort for lang tid. Men det er desværre ikke filmens eneste problem.