FRØKEN IGNORA EKSPLODERER

★★★★☆☆

Frøken Ignora er en lille pige med et ret alvorligt problem. Hun har det med at eksplodere. Det kan godt skræmme jævnaldrende som veninden Nina og kæresten George, men så er det godt, at hun kender nogen, der ligesom hun selv har ridser i hjertet.

Albert Nielsen og Lisbet Lipschitz slipper heldigt fra dramatisering af Katrine Marie Guldagers fortællinger om den temperamentsfulde Ignora, og i Mette Andrées iscenesættelse på Anemonen bliver Ignoras personlige problem alment genkendeligt – også for de mindste.

Amalie Fjeldmose fremstår ganske overbevisende i titelrollen, fordi hun tager Ignoras frustrationer over sit eget temperament alvorligt. Christine Gatski er kær – både som veninden og den hjemkomne moder.

Peter Schlies dynamiske kropssprog imponerer, og især som den kejtede kæreste finder han mange fine udtryk. Ligesom i "Den sommer da far blev homo" på Folketeatret kan Peter Schlie kunsten at bevæge uden at blive sentimental.

Så har dit barn problemer med at styre følelserne fra tid til anden, vil en forestilling som FRØKEN IGNORA EKSPLODERER ikke blot tjene som underholdning, men også som lindring og opmuntring.

(Michael Søby)