KÆLEDYRENES HEMMELIGE LIV 2

★★★★☆☆

Chris Renaud og hans nye medinstruktør Jonathan del Val står bag efterfølgeren til "Kæledyrenes hemmelig liv", der blev et overraskende hit – også i de danske biografer – for tre år siden. Det glædelig er, at den denne to’er faktisk er på højde med etteren.

Den danske version er spækket med stjernenavne, hvoraf langt de fleste virkelig formår at levere varen. Anders Matthesen kan jo omtrent gå på vandet i år, og også hans indsats som den bekymrede hund Max er også beundringsværdig.

Trine Dyrholm får også maksimalt ud af rollen som en velnæret men også selvfed kat, og så giver Kurt Ravn en landlig macho-hund både pondus og charme. Sjoveste figur er dog en klukkende stalker-kalkun!

Hvor den første film fokuserede på enkelt dag i kæledyrenes liv, skildrer den nye film, hvad der sker med kæledyr, når deres liv rammes af forandring. Både børn og voksne kan spejle sig i diverse karakterer, og vi bliver mindet om, at forandringer kræver mod men er nødvendige.

En afsluttende fotomontage vidner desuden om, at forholdet mellem kæledyr og deres ejere kan være lærerigt for begge parter – og lidt skræmmende for folk uden.