-
Forside

logo logo logo

 

 

 

TRANSNISTRA

★★★★★★


Transnistrien er en selvudnævnt stat mellem Moldova og Ukraine, og der finder man en forsømt landsby ved navn Kamenska. Her møder vi en lille gruppe unge, pigen Tanya og fem jævnaldre drenge, der prøver at drømme sig ud af en disilussioneret hverdag.

Pigen Tanya er genstand for alle drengenes opmærksom og flirter da også med flere, men især to kæmper om hendes opmærksomhed. Det er dog den handikappede dreng Tonya, som hun kommer bedst ud af det med. Hendes lillebror går på militærskole, men selvom hun ønsker at rejse, er båndet til den lille gruppe stærkere end som så.

Anna Eborn har skabt en sanselig og stilfærdigt gribende film om unge. Hun skildrer smukt den følsomme gruppedynamik, der har Tanya som midtpunkt - både som opdrager og sexsymbol (byens eneste tilsyneladende).

Det er tilsyneladende en trøsteløs fremtid, der tegner sig for dem alle, men for en af dem aner man håb, mens en anden synes at miste sit. Selvmordstanker lurer i baggrunden, men så længe der er balance i gruppen, er der også en chance for overlevelse.

I hjertegribende billeder fremstilles de unges verden, så vi forstår deres hverdag og bliver lidt klogere på, hvad det vil sige at vokse op i en lille landsby ved navn Kamenska.