DYRENE I HAKKEBAKKESKOVEN

★★★☆☆☆

Hakkebakkeskoven ligger p.t. i Tivolis Glassal, hvor Teater Vs og Pelle Koppels populære udgave af Thorbjørn Egners fortryllende eventyr er på besøg.

I Glassalen er man vant til at se Eventyrteatrets storslåede produktioner, så de yderst beskedne kulisser til DYRENE I HAKKEBAKKESKOVEN blegner unægteligt en smule. Den velkendte tegnestil fra bøgerne tilstræbes dog i såvel dekorationer som kostumer, og de iørefaldende sange har fået et moderne tvist, som den yngste del af publikum synes at værdsætte.

Halfdan Rasmussens vakse oversættelse bidrager en del til morskaben, men mange af de medvirkende japper stadig deres replikker, så selv unge ører misser nogle af ordene.

Maria La Cour gør Klatremus til en sjov karakter, men ellers savner forestillingen den fornødne ro, så alle de mange dyreroller kan folde sig ud med den særlige varme, vi husker fra bøgerne.

Den overgearede spillestil gavner heller ikke helhedsindtrykket, men ungerne elsker gensynet med de velkendte figurer, og det er jo i sidste ende dem, forestillingen er skabt for.

(Michael Søby)