BATTLE

★★★★☆☆

"8 Mile" indbragte sangeren Eminem en Oscar og var den første moderne battle-film. Men hvor man i den amerikanske film dystede i rap, konkurrerer man i den norske film BATTLE udelukkende i dans.

Lisa Teige, der spillede Eva, den mest naturlige af pigerne i TV-serien "Skam", kæmper bravt for at overbevise om sit dansetalent. Som pigen Amalie har hun ikke bare en uansvarlig fader at slås med, men også en strid danselærerinde (spillet med myndighed af vor egen Karen-Lise Mynster). Heldigvis støder Amalie også ind i en danseglad charmetrold (karismatisk fremstillet af Fabian Svegaard Tapia), som introducerer hende til fænomenet BATTLE.

Instruktøren Katarina Launing udviser god fornemmelse for hvad det vil sige at være ung pige i dag. De sociale kontraster fungerer fint og så bærer man over med, at voksenrollerne er rigeligt skarpt trukket op.

Men i sidste ende er det dansen, der fænger mest – især i prøvelokalerne. Vi bliver heller ikke snydt for en superromantisk slutning i det ellers ret aggressive Battle-miljø.

BATTLE bør derfor gå rent ind hos et ungt publikum og fungerer som et tiltrængt alternativ til diverse Marvel-film.