GLORIA BELL

★★★☆☆☆

I 2013 hittede den chilenske manuskriptforfatter og instruktør Sebastián Lelio på den internationale filmfestival i Berlin med sit gennembrudsværk "Gloria". Filmen indbragte Paulina Garcia festivalens pris for bedste kvindelige hovedrolle og en amerikansk genindspilning blev snart en realitet.

Fem år senere sidder Sebastián Lelio igen i instruktørstolen i forbindelse med genindspilningen, der får titlen GLORIA BELL, og som har filmens medproducent Julianne Moore i titelrollen.

Handlingen er flyttet fra Santiago til Californien, men ellers er der faktisk ikke den store forskel på de to film. Faktisk synes hovedargumenterne for en nyindspilning at være, at man kunne tjene flere penge på en engelsksproget version og at Julianne Moore kunne føje endnu en glansrolle til de efterhånden mange.

Moore leverer da også en upåklagelig præstation og i siderollerne – især de kvindelige – får vi ligeledes livlige præstationer af Rita Wilson, Alanna Ubach, Jeanne Tripplehorn, Holland Taylor og Barbara Sukowa.

Sangene til soundtracket, der antyder at også GLORIA BELL har behov for at frigøre sig fra sin fortid, virker uhyre velvalgte og bidrager til at gøre GLORIA BELL til en beskeden men ægte fornøjelse.