BORNHOLMS SOMMERREVY 2024

★★★★★☆


Forestillingens undertitel “Kuk kuk i skoven” har unægtelig en hel anden betydning i Sverige og Norge end på Bornholm, men den giver endog rigtig god mening på scenen i det atmosfæremættede bygningsværk “Kyllingemoderen”, hvor vor verden i den grad fremstår som kuk kuk. Ikke mindst revyens fire nyhedsindslag afspejler den idioti, der kendetegner politisk ledelse i dag.

Bornholm lider i den grad under de mange nedskæringer, at det fortjener en fællessang, så Gunvor Reynberg skriver selvfølgelig en lille tekst om “Spare-øen”, der passer til lejligheden. Hun har også skrevet en rap sang om den berygtede “Barbara” til forestillingens to nye medvirkende, Frida Rødbroe og Mathias Flint, med musik af den drønmusikalske kapelmester Johann Gustav (årets revykomponist 2023).

Mest charmerende er dog Gunvor Reynbergs finurlige tekst til Christian Dahlbergs kvikke melodi i bi-duetten “Vild med vilje”, som hun og Matthias Flint fremfører med lige dele lune og sødme. Hun kan også fremføre en mere alvorlig tekst af Kristian Jensen med titlen “Sandkorn”

Søren Hauch-Fausbøll morer, hvad enten han agerer den selvbestaltede vurderingsmand Verner eller Karl, en helt almindelig revytilskuer. Han er også øm som balletdanser i en skæg koreografi af Vivi Siggaard, og får selskab på scenen af en slet ikke ueffen Johann Gustav, der også i år formår at overraske med talentets omfang.

Forestillingens tre iscenesættere Gunvor Reynberg, Søren Hauch-Fausbøll og Bo Skødebjerg giver på generøs vis også plads til de to nye på holdet. Således får Frida Rødbroe lejlighed til at vise, at hun kan lyde som en måge i det odiøse nummer “Måge jeg være fri”, og fører an som non-bizar kønskæmper i første akts festlige afslutningsnummer, som Frida Rødbroe selv har skrevet.

Mathias Flint har også forfattet et kært sølvbryllupsnummer til Søren Hauch-Fausbøll og Gunvor Reynberg, hvor sølvbrudgommen virker knap så begejstret for fruens fællessang, som fruen selv er. Han er også selv en dygtig solist med en flot sangstemme – især i William Jacobsen Halkens vittige “Landmand i København.”

Der er således dømt succes på langt de fleste fronter, for BORNHOLMS SOMMERREVY 2024 er vel nok den bedste, man har oplevet på Bornholm, siden revyen genopstod i Kyllingemoderen.

(Michael Søby)