BORNHOLMS SOMMEREVY 2023

★★★★★☆

Det er ikke kun udenfor, at den bornholmske skov tager sig ud fra sin absolut smukkeste side. Også indenfor i den magiske træbygning ved navn Kyllingemoderen er scenen – og de medvirkende! – udsmykket med grønne blade takket være scenografen Rikke Juellund. Resultatet er blevet et af revysæsonens smukkeste åbningsnumre.

Klimaet er i fokus på Bornholm. De stakkels bi’er kæmper for overlevelse i “Sur, Sur, Sur”, og den lokale olding Fru Anker kæmper gennem forestillingen en fatal kamp for at komme af med sit affald. Også fænomenet “Recycling” er på agendaen, men ligesom i føljetonen om stakkels Fru Anker og i revyens finalenummer fornemmer man, at klimabekymringer også kan overdrives – set med bornholmske øjne..

Gunvor Reynberg og Søren Hauch-Fausbøll har sammen iscenesat BORNHOLMS SOMMERREVY 2023, der må betegnes for den vildeste, vi endnu har set på de kanter. Nu tør man tilsyneladende alt, og selvom ikke alt lykkes, så giver det tydeligvis en kreativ frihed, at der er høj til loftet i den grønne skov. Begge gakkede ud undervejs, men er faktisk bedst i deres mest stilfærdige øjeblikke:

Gunvor Reynberg synger en smuk og livsklog ballade om “Den gamle eg”. Et nummer,, som hun selv har skrevet ordene til – med musik af Lars Fjeldmose. Hun bliver akkompagneret på bas af den særdeles talentfulde musiker Johann Gustav. Han har også komponeret betagende lyriske toner til Nis Bang-Mikkelsens fine tekst “Hyldest til Christiansø”, som Søren Hauch-Fausbøll fremfører med al sin poesi i behold. Johann Gustav spiller også på harmonika for publikum i pausen, bidrager med replikker og sang, og så er han en fortræffelig pianist – også på elektrisk håndklaver.

De to unge skuespillere Mikkel Becker Hilgart og Clara Ellegaard udmærker sig ved også at kunne skrive. Mikkel Becker Hilgart begået en vas vise om Mærsks måde at unddrage sig skat, mens Clara Ellegaard står som forfatter til en skæg sketch om to ikke alt for fortravlede politikvinder på alamcentralen. Clara Ellegaard (jo, hun ER datter af Niels!) har også en sød lille sang om en ung piges “Skærmtid”, mens Mikkel Becker Hilgart gir den gas i revyens store transnummer.

Mikkel Becker Hilgart og Clara Ellegaard har også nogle graciøse sceniske møder med hinanden. som den dygtige koreograf Vivi Siggaard får tilført betydelig elegance.

En herlig fællessang indleder anden del, og bliver det endelige bevis på, at publikum har taget BORNHOLMS SOMMERREVY 2023 til deres hjertet.

Michael Søby)