BOB MARLEY: ONE LOVE

★★★★★☆

Reinaldo Marcus Green instruerede Will Smith til en Oscar i filmen “King Richard”, inden den øretæveindbydende Chris Rock, der nu skal instruere den amerikanske udgave af “Druk”, formåede at ødelægge alle gode vibrationer omkring filmen – med håndgribelig hjælp fra Will Smith.

Men nu er Reinaldo Marcus Green tilbage med endnu en bemærkelsesværdig film om en kompleks verdensberømt mand spillet af en dygtig skuespiller. Rollen som den legendariske sanger og musiker Bob Marley fortolkes nemlig på diskret og intelligent vis af Kingsley Ben-Adir, der ligeledes tegnede et begavet portræt af Malcolm X i Regina Kings “One Night i Miami”.

Han får mere end kapabelt modspil af Lashana Lynch i rollen som Rita – en kvinde der stiller krav til den mand, hun elsker og beundrer. Bob Marley ved også meget vel, hvor stor betydning Rita har for hans indre ro og for familiens sammenhold.

James Norton agerer Chris Blackwell, stifteren af Island Records, der for alvor gjorde Marleys musik verdensberømt. Rollen forekommer i denne sammenhæng ret ligegyldig, men med James Norton på rollelisten har det givet været nemmere at finansiere så stor en produktion som denne.

Man skal ikke forvente en koncertfilm eller et ordinært filmportræt. BOB MARLEY: ONE LOVE forsøger snarere at sætte Marleys musik ind i en politisk sammenhæng, der afspejler situation på Jamaica – dengang og nu. Men filmen er også en kærlighedsfilm – til Bob Marley, familien og til den reggae-musik, der blev en global bevægelse.