BI OMKRING

★★★☆☆☆

De løftede pegefingre står i kø i Det Lille Teaters BI OMKRING, og det er i grunden synd, for det forekommer nødvendigt. Kamilla Bach Mortensen og Camilla Hübbe kunne med fordel have kælet mere for deres manuskript, så historien blev klarere fortalt for de mindre børn og i højere fik de små til at grine.

Johanne Eggerts fine bikube-scenografi fremstod ellers som en oplagt legeplads, man kunne have udnyttet bedre, og Alice Carreris lette og luftige musik havde fortjent mindre kluntede replikker.

Ane Helene Hovby kæmper bravt med rollen som en ung pige, der beslutter sig for at tage kampen op mod de støjende og stikkende bier, der forstyrrer hende i at slå græs.

En dynamisk Jela Natius Abildgaard agerer hendes energiske ven i biuniverset, og Brian Hjulmann er velsignet med et par skægge kostumer, og morer især som gloriøs bidronning.

Kamilla Bach Mortensens pædagogiske iscenesættelse gør muligvis forestilling velegnet i skolesammenhænge, men som umiddelbar underholdning for børnefamilier, der har brug for at holde fri fra affaldssortering og madspildsforebyggelse, findes der pt. bedre kulturtilbud derude.

(Michael Søby)