BAKKENS HVILE 2024

★★★★★☆

Har de fagre femmes fatales på Bakkens Hvile nogensinde set bedre ud? Kostumeholdet Tina Grunwald, Kenth Fredin, Henrik Hvid og Tinus har virkelig overgået sig selv og mange mere kostbare shows i glimmer og glitter – og ikke mindst sløjfer.

Jubilaren Kenneth Sichlau sørger også for, at musikken er i top , og får naturligvis også sit eget hyldestnummer serveret af de fire dårende dejlige divaer.

At den jubilerende kapelmester også kan komponere og skriver tekster, viser han med “Så Kan De Vel Tænke Dem”, hvor Sus Mathiasen får mulighed for at funkle. Trioen, Tind & Engholm har også skrevet et skægt nummer til Sus Mathiasen, hvor hun erklærer vores nye konge sin uforbeholdne kærlighed.

Ann Farholt leverer mest gamle kendinge i første del, og især “Der er noget galt – globalt”, hvor hendes krop afspejler klimakrisen, vinder ved gensyn. Nummeret er vittigt forfattet af Rasmus Krogsgaard.

Dot Wessman overrasker ved at ville udskifte sin bartender og kæreste. Efter at have kasseret Lars Løkke med flere synes hun umiddelbart ret begejstret for Liberal Alliances Alex Vanopslagh i en sprudlende tekst af Flemming Jensen. Derimod kunne Jensens nye tekst til Arthur Jensens gamle glansnummer “Det må vi ikke for…” godt tåle en gennemskrivning til.

Dot Wessman har selv fået ideen til et nummer, der hylder alle Bakkens Hviles store helte og heltinder, der er afbilledet på væggene i den gamle pavillion. Ikke et øje er tørt, når Cleo og co. alle får en vise med på vejen. Kun savner man Beatrice Palner, der i sin tid tog turen fra Det Kongelige Teaters elevskole til syngepige-pavillionen på Bakken, og opnåede en del avisoverskrifter på vejen. Mon ikke der ikke stadigvæk er plads til et foto af hende på Bakkens Hvile?

“Send mig en mand” synger Tina Grundwald i første sæt, og sørme om Leif Maibom ikke får sendt hende en fyr ved navn “Freddy” efter pausen! Tina Grundwalds vampede charme fornægter sig heller ikke denne gang.

Michel Castenholt har iscenesat løjerne med sikker sans for publikums smag, og man gør klogt i at løse billet til årets show. Det er lidt frækkere, end det plejer at være, så det bliver naturligvis på eget ansvar.

(Michael Søby)