BAD BOYS: RIDE OR DIE

★★★☆☆☆


Trods et ihærdigt forsøg på at lancere den fjerde film om de to Miami-betjente Mike og Marcus som BAD BOYS: RIDE OR DIE, har internettet allerede døbt den “Bad Boys 4”

.
Det giver faktisk også mere mening, for BAD BOYS virker i den grad som en serieproduktion, selvom der ofte har været længe mellem filmene. Faktisk er det næsten 30 år siden, at BAD BOYS, seriens første film, havde verdenpremiere. Otte år senere (i 2003) fulgte “Bad Boys II” og først i 2020 kom 3’eren “Bad Boys For Life”.

Serien genforener ikke blot Oscar-belønnede Will Smith (“Kong Richard”) med komikeren Martin Lawrence, men instruktørduoen Adil El Arbi og Bilall Fallah, der også stod bag den forrige film, er ligeledes tilbage på holdet.

Måske er det derfor, at BAD BOYS: RIDE OR DIE virker som noget, man har set før. Will Smith har stadig en del af sin vitalitet i behold, mens Martin Lawrence virker træt og trist, selvom han har har fået de fleste af filmens få kække replikker.
Kvinderollerne er der i lighed med de forrige film ikke meget ved, men mandlig eye candy er man ødsel med i form af Jacob Scipio, Alexander Ludwig og Ioan Gruffudd.

Plottet går i al sin enkelhed ud på, at Mike og Marcus påtager sig opgaven at rense deres tidligere chef for beskyldninger om korruption, men det bliver en mere vanskelig opgave, end de umiddelbart havde regnet med.

Men man forlader alligevel biografen med følelsen af, at man godt kan vente en del år på endnu en efterfølger.