MIXDOUBLE

★★★★★☆

På Det Kongelige Teaters hjemmeside omtales Lærke Sanderhoffs seneste stykke som et drama. Det kan man i høj grad diskutere og i Stine Schrøder Jensens boblende iscenesættelse fremstår det i al fald som en komedie. Omend en komedie med ægte smerte og med godt blik for både mandlig og kvindelig dårskab.

Fordi dramatikeren Lærke Sanderhoff, der gav os små mesterværker som "Klumpfisken" og "Lev, Menneske", også denne gang kan kunsten at ramme os lige der, hvor latter og gråd mødes. Udgangspunktet er de rituelle badmintonkampe mellem to par, der også har en del at slås med udenfor banen.

Stine Schrøder Jensen får det allerbedste frem i sit firkløver af underkendte skuespillere:
Esben Dalgaard er på een gang elskelig og øretæveindbydende som godmodig drengerøv og Maria Rich spiller den barnløse kvinde, der har lært at takle ham, men ikke uden visse personlige omkostninger.

På den anden side af nettet finder man den nørdede men også forpinte Martin, som en glimrende Morten Brovn først får gjort grinagtig, men siden også ganske rørende.

Som Martins ikke altid lige givende kæreste Christina ses Christine Exner i sin velnok bedste præstation til dato, og tilsammen udgør de fire spillere en uimodståelig og fint afstemt kvartet, der nok skal gøre lykke både i Skuespilhuset og på turné.

(Michael Søby)